Aradığınızı Anında Bulabileceğiniz Ücretsiz Stok Fotoğraf Siteleri

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Youtube
Youtube

Günümüzde dijital yayıncılığın yaygınlaşması ile birlikte yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraf ihtiyaçları, görsel düzenlemeler ve aktarılmak istenilen içerik için oldukça önemli bir hale geldi. Durum böyle olunca ajanslardan tutun da, freelance çalışanlara, haber editörlerinden sosyal medya yayıncıları ve yöneticilerine kadar pek çok kişi yaptığı işi en iyi şekilde anlatabilmek için stok fotoğraflara yönelmiş durumda.

Ben de bu durumdan yola çıkarak çalışmalarınızda kullanabileceğiniz, ücretsiz ve yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflar indirebileceğiniz stok fotoğraf sitelerini sizler için derledim.

1- PEXELS

Dünyanın en popüler ve ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden bir tanesi olan Pexels, pek çok alanda size yüksek çözünürlüklü fotoğraf imkânı sunuyor. Pexels’ in en önemli özelliklerinden biri ise indirmek istediğiniz fotoğrafın boyutunu dilediğiniz ölçülerde belirleyebiliyorsunuz. Site için BURAYA tıklayın.

2- PİXABAY

1.5 milyondan fazla ücretsiz fotoğraf imkanı sunan Pixabay, Pexels gibi dünyanın en çok bilinen ve en büyük ücretsiz stok fotoğraf sitelerinden bir tanesi. Çok spesifik aramaları saymazsak genel olarak çok fazla seçenek sunan güzel bir site Pixabay. En önemli avantajlardan bir tanesi de istediğiniz anahtar kelimelerde arama yapabiliyor olmanız. Türkçe dil seçeneği de mevcut. Küçük ebattaki görselleri üye olmadan indirebilirsiniz, ancak en büyük boyuttaki görseller için üye olmanız gerekiyor. Site için BURAYA tıklayın.

3- UNSPLASH 

Arayüz açısından vasat ancak kaynak açısından yeterli bir site olan Unsplash’ a her 10 günde bir 10 yeni fotoğraf ekleniyor. Burada da yine fotoğrafları indirmek için üye olmanıza gerek yok ve fotoğrafların lisans problemi de yok. Site için BURAYA tıklayın.

4- FLICKR

Harika bir veri tabanının yanı sıra, size de fotoğraf yükleme, düzenleme, arkadaşlarınızı ekleme ve paylaşma olanağı sağlayan bir platform olan Flickr, başlangıçta size bir Yahoo maili oluşturarak kayıt olmanızı istiyor. Flickr’ dan fotoğraf indirirken dikkat etmeniz gereken şey, fotoğrafın lisansı kime aitse onu paylaşırken kaynak göstermek olacaktır. Blog yazılarınızda ve hatta sunumlarınızda fotoğrafın üzerine kişinin/kurumun ismini yazmanız yeterli olacaktır. Bilmeniz gereken bir diğer şey ise, Flickr’ da bütün fotoğrafların indirmeye uygun olmadığıdır. İndirilebilir fotoğrafları arama yaptıktan sonra üstte çıkan Licence kısmından Creative Common’ u seçerek görebilirsiniz. Site için BURAYA tıklayın.

5- THE STOCKS

The Stocks bütün ücretsiz stok fotoğraf sitelerini tek bir platformdan gezmenizi ve arama yapmanızı sağlayan harika bir web sitesi. Sol barda bulunan 15 web sitesi isminden birine tıklayarak aynı sayfada o site içerisinden stok fotoğrafları görebiliyorsunuz. Tamamında indirme işlemi de çok basit. Sekme sekme gezmek istemeyenler için The Stocks mükemmel bir alternatif. Site için BURAYA tıklayın.

6- GRATISOGRAPHY

Özellikle eğlenceli ve yüksek kaliteli stok fotoğraflar arayanlar için güzel bir kaynak olan Gratisography’ e her hafta yeni görseller ekleniyor. İndirmesi ise birçok stok fotoğraf sitesine göre çok daha zahmetsiz. Site için BURAYA tıklayın.

7- SPLITSHIRE

Gezerken çok keyif alacağınız sitelerden bir tanesi olan SplitShire çeşitlilik açısından da oldukça yeterli. Fotoğrafları kolaylıkla indirip gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Arama yapabildiğiniz için de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz video seçeneği de sunuyor. Site için BURAYA tıklayın.

8- IM FREE

200.000’ den fazla fotoğraf seçeneği sunan IM Free kullanıcılarına sadece ücretsiz kaliteli fotoğraflar sunmuyor; aynı zamanda ücretsiz şablonlar da sağlıyor. Birçok farklı kategoride yüzlerce farklı yüksek çözünürlüklü görsele IM Free üzerinden ulaşabilirsiniz. Görsellerin yanı sıra web site tasarımında ihtiyacınız olacak ikonlar için de kaynak sağlanıyor. Yine buton tasarımı da IM Free’ de bulabileceğiniz başka bir alternatif. İstediğiniz anahtar kelimede arama yaparak ilgili görseli Flickr yönlendirmesi ile (Creative Common görseller listeleniyor.) rahatlıkla indirebilirsiniz. Site için BURAYA tıklayın.

9- PICJUMBO
Birçok stok fotoğraf sitesinden farklı olarak güzel bir kategoriye sahip olan Picjumbo’ nun veri tabanı da oldukça geniş. Sağ üst köşedeki arama panelinden anahtar kelimeleri girip farklı seçenekler arasından istediğinizi seçebilir ve kolaylıkla indirebilirsiniz. Site için BURAYA tıklayın.

10- SNAPWIRE SNAPS
Her hafta yedi yeni fotoğraf eklenen Tumblr sitesi olan Snapwire Snaps, birçok farklı temada fotoğraf barındıran bir site. Buradan da rahatlıkla fotoğraf indirebilir, e-mailinizi vererek her hafta 7 yeni fotoğraf alabilirsiniz. Site için BURAYA tıklayın.

11- GETREFE

Getrefe.com görsel indirmek için üyelik isteyen bir web sitesi. Görsel çeşitliliği hemen hemen her sektör için yeterli görünüyor. Ancak bazı ufak sıkıntıları var. Üye olduktan sonra size WordPress’ten bir mail geliyor ve sizi bir wp paneline yönlendiriyor. Bunları ciddiye almayın. Üye olduktan sonra görseli indir deyin ve alt kısımda yer alan Products kısmından görselinizi indirip kullanın. Site için BURAYA tıklayın.

12- FREEIMAGES

Free Images ücretsiz stok görsel indirebileceğiniz bir başka web sitesi. Kaynak açısından 300.000’ den fazla görsel seçeneğine sahip. Yine kategori seçenekleri ve arama seçeneğiniz mevcut. Yalnız dikkat etmeniz gereken ufak bir detay var. Arama yaptıktan sonra en üstte çıkan görseller IStock önerileri. Yani ücretli bir stok fotoğraf sitesinden öneriler düşüyor. Biraz aşağı inince ücretsiz fotoğrafları görebilir ve indirebilirsiniz. Bir de görselleri indirebilmek için önce üye olmanız gerekiyor. Beğenirseniz kolayca üye olup görselleri indirebilirsiniz. Site için BURAYA tıklayın.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram
Youtube
Youtube

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir